Tialda uitgeroepen tot de beste Wetterhoun van de Winner 2011

Tialda aan de Woudfennen in november 2011. Reina Speelman ©
Reina Speelman met Tialda, keurmeester Diana Striegel en Patrick Besse met Douwe op de Winner 2011. Simon Speelman ©
Tialda en Wiske. Reina Speelman ©

Tialda fan 'e Wetterkrite werd op zondag 27 november 2011 uitgeroepen tot de beste Wetterhoun van de Winner 2011 en daarmee sleepte ze ook haar Nederlands kampioenschap binnen. Fokker Reina Speelman uit Sneek is de eigenaar van de Tialda. De beste Wetterhounreu op Nederlands grootste tentoonstelling was Douwe fan 'e Aldtsjerkster Mar.

Tialda werd geboren op 13 januari 2009 als dochter van Wiske fan ‘e Weiwiske en Jascha fan ’t Houn der Hoefje. 'Jeske, onze andere Wetterhounteef, heeft een groot deel van de opvoeding op zich genomen. Tialda is uitgegroeid tot een stabiele en sociale hond. Zij is makkelijk in de omgang en kan overal loslopen, ik zal haar niet kwijtraken, want daarvoor houdt Tialda mij teveel in de gaten', aldus Reina Speelman.

En: 'Tialda wil graag wat met je ondernemen en is daarom een fijne hond om mee te werken. Tialda doet aan behendigheid, heeft obedience gedaan en apporteert graag. Ook is ze dol op aandacht en vindt het daarom leuk om shows te lopen. De Winner zag ze als een echt dagje uit en dat was terug te zien in het resultaat.'